Arpanetist Facebookiniː Interneti kujunemislugu 05.02 - 12.02


1991. aasta oli pöördepunktiks tehnoloogiamaailmas - avalikuks tehti World Wide Web. Internet on meie eludes eksisteerinud juba ligi 30 aastat ja selle aja jooksul on nii mõndagi muutunud. Lisaks sellele, et mitmed IT-tooted on muutunud välimuselt kompaktsemaks (s.t. arvuti ei võta ruumi terve toa ulatuses, vaid mahub kenasti kätte nutitelefoni näol), on ka mitmed lahendused palju kasutajasõbralikumad (nt. Eestis Smart-ID kasutuselevõtt). Samas mõni konseptsioon eksisteerib tänaseni. Allpool on kaks näidet veebimaailmast, mis pidasid aja hammasratastel erinevalt vastu.

1. Foorumid on endiselt alles

Huvitaval kombel nad näevad välja peaaegu et samasugused kui vanasti. Võiks eeldada, et välimust oleks võinud uuendada keegi aastate jooksul, kuid paistab, et juba algne lahendus oli niivõrd hea ega vajanud muutmist. Huvitavaks teeb seegi, et tänapäeval foorumid on aktiivselt kasutusel ja rohkete andmete tõttu üheks armastatud allikaks andmekaevuritele.

2. Internet Explorer pole enam tipus



Kui Internet veel alustas, oli Internet Explorer see, mis kõiki kasutajaid ühendas. Tol ajal ei olnud palju valikuid ning seetõttu oli Explorer selles mõttes. Tänapäeval on palju uusi brausereid juurde tekkinud ning need on ka märksa paremad. Internet Explorer on pigem vanakooli brauser, mida paljud pelgavad kasutada. Hetkel on kõige populaarsem brauser Google Chrome, millele järgneb Opera Mini, Microsoft Edge ja Mozilla Firefox.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Noppeid IT ajaloost 29.01 - 05.02

Info- ja võrguühiskond 19.02 - 26.02