Info- ja võrguühiskond 19.02 - 26.02

 "Haridus on muudetud IKT võimaluste mitmekesise kasutamise najal personaliseerituks ja paindlikuks, sealhulgas ümber- ja täiendõpe. Käib agar teadmiste ja oskuste omandamine kiirelt ja pidevalt kogu elu jooksul."


Usu, et haridus on tänapäeval tõepoolest personaliseeritud ja paindlik. Kunagi varem pole ümber- ja täiendõpe olnud mugavam, arvestades sellega, et kogu vajalikku infot on võimalik saada internetikeskkonast.
Näiteks saab tuua loengusalvestused ja õppeained kodulehed tänu millele on võimalik loengumaterjale üle korrata, kui füüsiline kohalolek pole võimalik.
Lisaks on väga kasulikud erinevate ainete automaattestid, et saada kohest tagasisidet, ilma et oleks vaja õppejõuga näost näkku kohtuda, mis teeb ka nende elu kergemaks, kui kokku võib olla ca 500 tudengit ühes õppeaines

Kõige vähem realiseerunud on:

"IKT nutika kasutamise najal on tekkinud rohkelt uusi kõrge lisandväärtusega töökohti, nii IKT sektoris kui ka eriti teistes majandusharudes – tehakse tasuvamat tööd. Kokku on sellistel töökohtadel eri sektorites vähemalt 50 000 spetsialisti."

Minu meelest on antud punkt kõige vähem realiseerinud, kuna meie töötute arv on endiselt suur. Kui vaadata palju oli 2018. a keskmine töötute arv, siis see oli 37 700, kuid antud visioonipunkti seisukohast peaks olema meil 50 000 töökohta.
Kui vaadata mõnd tööportaali (nt www.cvkeskus.ee), siis kõige rohkem vabu töökohti on infotehnoloogia valdkonnas.
Keskmine palk on meil kasvanud, kui võrrelda eelmise aasta keskmist palka üle-eelmise aastaga IKT sektoris.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Noppeid IT ajaloost 29.01 - 05.02

Arpanetist Facebookiniː Interneti kujunemislugu 05.02 - 12.02