Noppeid IT ajaloost 29.01 - 05.02

 


IT-valdkond on nii mõneski mõttes kreatiivne ala, sest iga päev tullakse välja uute lahendustega, mille abil püütakse meie elu natukenegi mugavamaks teha. Lahendused ei tähenda ilmtingimata jalgratta leiutamist, mõni ettevõte keskendub olemasolevate toodete või teenuste optimiseerimisele. Paraku igat leitust ei saa pidada õnnestunuks - seda nii läbimõtlemata konseptsiooni kui ka tehniliste vigade tõtttu. Allpool on toodud 3 IT-lahendust, mille läbilöök muutus hoopis äparduseks.

1. Google Glass




2013. aastal tõi Google avalikkuse ette pealtnäha revolutsioonilise toote - Google Glass'i. Tegemist oli n-ö prillidega, mida võis lisada läätsedele või kasutada omaette. Prillidel oli võimekus käivitada rakendusi, salvestada videosid ning helistada kasutades häälkäsklusi.

Saatuslikuks sai toote puhul konseptsioon, sest see polnud see kooskõlas mitmete seadustega. Mitmed seadusandjad ja ajakirjanikud väitsid, et antud toodet saaks kasutada luuramiseks või keelatud salvestiste tegemiseks. Ohumärkide tähelepanekute ja meediapoolse reaktsiooni tõttu jäi Google Glass'i eluiga seetõttu väga lühikeseks.

2. Google+




Google'il on olnud terve rida kordaminekuid ning endiselt jätkab tehnoloogia arendamist tipptasemel, kuid Google+, mis oli nende viies ja ühtlasi ka viimane katse luua sotsiaalmeediavõrgustikku oli kindel ebaõnnestumine. See läks sama kiiresti kui tuli.

Viga seisnes Google'i selge sihi puudumises. Kriitikud leidsid, et lahendus sarnanes liialt palju Facebooki platvormiga, kuigi loojate vaatest oligi see tegelik eesmärk. Tundus ka, et mitmed asjad jäid läbimõtlemata. 2018 sügis pandi sellele punkt, kui avastati, et 500 000 kasutaja andmeid lekkisid.

3. Amazoni ja Facebooki nutitelefonid




Image result for 2014 amazon fire phone
Mõnikord proovitakse aga IT-lahenduste loomisel mõelda n-ö kastist välja. Proovides oma edu jätkata, otsustasid Facebook ja Amazon sarnast teedpidi liikuda. Mõlemad lõid telefoni ja mõlemal kukkus see ettevõtmine täielikult läbi.

2013. a ilmus Facebooki telefon, mille turundus lubas innovaatilist lahendust. Kahjuks oli tegu tüüpiliae madalama hinnaga Androidi-tüüpi nutitelefoniga. Paljud kasutajad vihkasid seda, kuna nad ei saanud seda isikupärastada samas mõõdus kui näiteks teisi Androidi telefone. Aasta hiljem võeti kasutusele Amazon Fire Phone, mis ei suutnud konkurentidele vastu seista. Vead peitusid telefoni kohmakuses, raskes saadavuses ning juurdepääsus Google'i rakendustele. Kummagi telefoni eluiga jäi seetõttu lühikeseks.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Arpanetist Facebookiniː Interneti kujunemislugu 05.02 - 12.02

Info- ja võrguühiskond 19.02 - 26.02